VAKANTIEHUIS De N8UIL - GENIETEN IN HET DRENTSE LANDSCHAP -

Nationaal Park Dwingelderveld

Dichtbij vakantiehuis de N8UIL In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. In Nationaal Park Dwingelderveld zijn maar liefst twee schaapskudden met herder te vinden.

Als je van de natuur houdt is dit een heerlijke plek om te zijn. Van mountainbiken tot wilde dieren spotten, van wandelen tot picknicken, alles kan hier! Met de fiets is het een paar honderd meter fietsen vanuit het vakantiehuis. 

Schaapskooi Ruinen

Aan de rand van het Dwingelderveld, niet ver van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, ligt de kooi van de schaapskudde Ruinen. Bij de schaapskooi is ook een uitkijktoren te vinden, waar je een fantastisch uitzicht hebt over het Dwingelderveld.

De schaapskudde Ruinen is één van de twee kuddes die grazen in Nationaal Park Dwingelderveld. De ongeveer driehonderd schapen van de kudde zijn allemaal van het eeuwenoude ras het Drents heideschaap.

Bezoekers zijn elke dag (zowel in de zomer als in de winter) van harte welkom om de schapen te zien vertrekken of aankomen bij de kooi. De schaapskudde vertrekt dagelijks om 09:30 uur en komt weer terug om 17:00 uur.

Terhorsterzand

Natuurgebied Terhorsterzand is een fijn natuurgebied welke je vanuit het vakantiehuis direct naar toe kunt lopen. Het is nog geen  100 meter lopen. Je vindt hier bos, heide, vennen en stuifzand. Bijna overal groeit de jeneverbes. Het Terhorsterzand heeft een aantal zandpaden en het  grenst aan Nationaal Park Dwingelerveld, hierdoor kun je lange wandelingen maken.

Tip: vanaf half augustus tot half september staat de heide normaal gesproken in bloei. Omdat 120 hectare van Terhorsterzand uit heide en vennen bestaat is dit de perfecte plek in Drenthe om in deze periode de bloeiende heide te bekijken.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Ontdek per boot of te voet de jungle en maak kennis met de olifantenfamilie. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens je trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe Raccoon Creek, ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag.

Wandelen, fietsen & Terrasjes

Omgeving

Binnenkort meer op de website over de omgeving. Ik denk dat vooraal natuurliefhebbers hier hun hart op kunnen. Heerlijk fietsen en wandelen. Maar ook de leuke dorpjes waar je heerlijk terrasjes kunt pakken i.c.m. vele uitjes die in de omgeving te doen zijn. We hebben een zeer centrale plek in Drenthe in een zeer mooi gebied. 


In ieder geval, wil jij een fijn vakantiehuis op een mooie plek in Drenthe, dichtbij de natuur? Mail ons graag!Of boek via het reserveringssysteem.

info@n8uil.nl

Hein & Nicole