OP VAKANTIE NAAR DRENTHE

OMGEVING

Op een unieke en prachtige locatie, direct aan de heide en op steenworp afstand van NP Dwingelderveld is het vrijstaande en luxe vakantiehuis de N8UIL te vinden. Vakantiehuis de N8UIL ligt op de rand van een kleinschalig vakantiepark in Natuurgebied Terhosterzand met nog 11 andere huisjes op een ruim perceel van ca 450 m2. 

Het vakantiehuis ligt in Natuurgebied Terhorsterzand, wat bekend staat om zijn Jeneverbesstruiken, heide, vennen en zandverstuivingen. Vanuit het vakantiehuis wandel je zo de natuur in. Al meerdere keren spotten we reeën in de buurt en in de avond horen we regelmatig de bosuilen met schemering. Er is ook een dassenburcht dichtbij. Hier is het nog echt donker in de nacht, prachtig om de sterrenhemel te bekijken.

Het natuurgebied grenst aan Nationaal Park Dwingelderveld waar je urenlang kunt fietsen en wandelen door bossen en heide. Het Drents Friese Wold is ook op korte afstand. Er zijn leuke dorpjes als Dwingeloo, Diever & Westerbork waar je heerlijk doorheen kunt flaneren en een heerlijke kop koffie of een lekker gerecht kunt scooren. Beilen ligt op 4 km afstand en is voorzien van diverse winkels. De grotere steden zoals Assen & Hoogeveen liggen op 20 minuten rijden. Tip: In het hoogseizoen kunnen onze gasten kosteloos gebruik maken van het zwembad van het naastgelegen vakantiepark of genieten van een hapje en een drankje in restaurant de Moraine.

Zwembad

Plons na een dagje fietsen of wandelen in het NP Dwingelderveld heerlijk in het zwembad van het kleinschalige Park de Moraine welke achter het vakantiehuis te vinden is. Via het bospad is het ongeveer 300 meter lopen. Onze gasten mogen kosteloos gebruik maken van het zwembad welke in de zomermaanden geopend is tot ca 21 uur. Naast het zwembad is een speeltuintje met o.a. trampoline, glijbaan, wipkip ed. voor de kleintjes onder ons. 

Midden in hartje Drenthe

Zeer centraal in Drenthe vind je vakantiehuis de N8UIL. Het NP Dwingelderveld direct letterlijk om de hoek. Ook het Hart van Drenthe, Drents Friese Wold en Ruinen zijn dichtbij. 
Neem fietsen mee naar deze mooie vakantiebestemming in het centrum van Drenthe. Bezoek de leuke dorpen als Diever, Borger, Dwingeloo, Westerbork, Orvelte, Ruinen, Havelte, Exloo & Coevorden. 

Terhosterzand

Natuurgebied Terhorsterzand is een fijn natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen. Dit natuurgebied op nog geen 50 meter van het vakantiehuis vandaan. Je vindt hier bos, heide, vennen en stuifzand. Bijna overal groeit de jeneverbes. Het Terhorsterzand heeft een aantal zandpaden en het grenst aan Nationaal Park Dwingelerveld. Tip: vanaf half augustus tot half september staat de heide in bloei. Omdat 120 hectare van Terhorsterzand uit heide en vennen bestaat is dit de perfecte plek in Drenthe om in deze periode de bloeiende heide te bekijken.

Nationaal Park Dwingelderveld

Dichtbij vakantiehuis de N8UIL In Zuidwest-Drenthe ligt een bijzonder natuurgebied: Nationaal Park Dwingelderveld. Het Nationaal Park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. In Nationaal Park Dwingelderveld zijn maar liefst twee schaapskudden met herder te vinden.

Als je van de natuur houdt is dit een heerlijke plek om te zijn. Van mountainbiken tot wilde dieren spotten, van wandelen tot picknicken, alles kan hier! Met de fiets is het een paar honderd meter fietsen vanuit het vakantiehuis. 

1163a7447-drenthe-marketing-dag-2-higres

Schaapskooi Ruinen

Aan de rand van het Dwingelderveld, niet ver van het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, ligt de kooi van de schaapskudde Ruinen. Bij de schaapskooi is ook een uitkijktoren te vinden, waar je een fantastisch uitzicht hebt over het Dwingelderveld.

De schaapskudde Ruinen is één van de twee kuddes die grazen in Nationaal Park Dwingelderveld. De ongeveer driehonderd schapen van de kudde zijn allemaal van het eeuwenoude ras het Drents heideschaap.

Bezoekers zijn elke dag (zowel in de zomer als in de winter) van harte welkom om de schapen te zien vertrekken of aankomen bij de kooi. De schaapskudde vertrekt dagelijks om 09:30 uur en komt weer terug om 17:00 uur.

Voormalig Kamp Westerbork

Op de historische plek van kamp Westerbork wordt het verhaal verteld van meer dan 100.000 mensen. Van vluchtelingen uit Duitsland die in de jaren dertig in het vluchtelingenkamp Westerbork werden ondergebracht en van Joodse Nederlanders die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanuit doorvoerkamp Westerbork werden weggevoerd naar vernietigingskampen in het Oosten. Het kamp is op 14 km (ca 15 minuten rijden) van het Vakantiehuis te vinden. 

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

Ontdek per boot of te voet de jungle en maak kennis met de olifantenfamilie. Spot neushoorns en giraffen van heel dichtbij tijdens de bijzondere trucksafari over de savanne. Bezoek het nieuwe Raccoon Creek, ga op poolexpeditie en sta oog in oog met ijsberen en pinguïns. Kom naar WILDLANDS en maak een wereldreis in één dag. Echt een aanrader! 

En meer!

Bij het reserveren van vakantiehuis de N8UIL ontvang je een pdf vol leuke uitjes. Ga o.a. mee met EKO TOURS, een bijzondere excursie op de Hondsrug.  Ga heerlijk zwemmen in het zwem en saunaparadijs in Assen. Bezoek klimparken, roetsj aan een zipline en trotseer de paden hoog boven de grond. Deze informatie is ook in het vakantiehuis te lezen.

Ook ligt er een informatieboek in de N8UIL met leuke fiets en wandelroutes. Spier is direct ook het toegangspoort van het NP Dwingelderveld. Hier beginnen alle leuke routes door het NP Dwingelderveld heen.  

Wandelen, fietsen & Terrasjes

Omgeving

Binnenkort meer op de website over de omgeving. Ik denk dat vooraal natuurliefhebbers hier hun hart op kunnen. Heerlijk fietsen en wandelen. Maar ook de leuke dorpjes waar je heerlijk terrasjes kunt pakken i.c.m. vele uitjes die in de omgeving te doen zijn. We hebben een zeer centrale plek in Drenthe in een zeer mooi gebied. 


In ieder geval, wil jij een fijn vakantiehuis op een mooie plek in Drenthe, dichtbij de natuur? Mail ons graag!
Of reserveer gemakkelijk via het reserveringssysteem.

info@n8uil.nl

Hein & Nicole